Skip to main content

Életmód

Porszem Állatok világnapja
Adásnap: 2019-10-18
Az előbb volt a zene, most jön az állatok világnapja. Ezt 1931 óta ünneplik minden évben, október 4-én. Így tett a porszem lova egyesület is, akiknek tagjai rengeteg programot szerveztek az érdeklődőknek.
Koncert a zene világnapján
Adásnap: 2019-10-18
Októberben tartják a zene világnapját. Ebből az alkalomból országszerte számos koncertet, hangversenyt tartanak, ezzel is hangsúlyozva a zene fontosságát. Arról sokat lehet olvasni a neten és különböző könyvekből, tanulmányokból, hogy a kis korban történő zenetanulást jótékony hatással van a gyerekek fejlődésére.
Bölcsis családi napsütésben
Adásnap: 2019-10-18
A Máshol ország családi bölcsőde családi napot tartott, ahol a legkisebbek megismerkedhettek a szőlővel, annak feldolgozásával és a diótöréssel. Minden túl pedig énekeltek, mondókáztak, sokat játszottak.
Választási gyűlés
Adásnap: 2019-10-11
Választási gyűlés
A Közgazdasági Szakgimnázium szalagtűzője
Adásnap: 2019-10-11
Minden végzős számára az utolsó tanév egyik legnagyobb eseménye a szalagtűző. A BSC közgazdasági szakgimnáziumának tizenkettedikesei hónapokig készültek, gyakorolták a koreográfiát, amit aztán telt ház előtt mutattak be.
Hetedik kutyavasárnap
Adásnap: 2019-10-04
A hetedik kutya vasárnapot tartották meg, ezúttal a szabadidőparkban. Az egész napos program során Dr. Sass Imre állatorvos, előadása során többek között a szívférgességre hívta fel a figyelmet.
Örökös boldog iskola a Bárdos
Adásnap: 2019-10-04
Több szempontból is bemutattuk a boldog iskola programot. Egy kicsit visszatérünk a témához, ugyanis a szeptember 18-án az Örökös Boldog Iskola címet vehette át a Bárdos Lajos általános iskola. A hónap témája a hála.
Bábos Mesekuckó a Bocskaiban
Adásnap: 2019-09-20
A Bábos Mesekuckó egy kreatív foglalkozás másfél- négy éves gyerekeknek. A program során a gyerekek bábismerkedőben, mesetornán, kézműveskedésen vehetnek részt. Az egész a gyerekek igényeire épül. Idén 10 éve annak, hogy ezt útjára indították.
Megszületett az ítélet
Adásnap: 2019-09-20
Megszületett az ítélet
Hírhozó 20190920 HD
Adásnap: 2019-09-20
Hírhozó 20190920 HD
Bioétel és borfesztivál idén is
Adásnap: 2019-09-20
Bioétel és borfesztivál idén is
Országos vállalkozói mentorprogram
Adásnap: 2019-09-13
Szeptember kilencedikén tartották meg az Országos Vállalkozói Mentorprogram Hajdú-Bihar megyei nyitó rendezvényét. A program három célcsoportra fókuszálva szeretné a személyes vállalkozói mentorálás segítségével támogatni a vállalkozások versenyképességének növekedését. E három célcsoport női, fiatal és generációváltással érintett családi vállalkozások.
Négyezren az örömnapon
Adásnap: 2019-09-13
400 bogrács, közel 4000 látogató, a slambuc rengeteg variációja, és ami talán még mindennél fontosabb, jó hangulat. Ahogy az a program nevében is benne van. Talán maguk az ötletgazdák sem gondolták, hogy a program megéli a 20 évet, most ez megtörtént. A rendezvény sorából természetesen nem maradhattak ki az erőemelők sem.
Kölcsön száz százalékos kamattal
Adásnap: 2019-09-13
Évekig húzódott az ügy, most talán pont kerül a végére. Üzletszerűen elkövetett uzsora bűncselekmény bűntette. az első-, és a másodrendű vádlott Nádudvaron adott kölcsön több családnak, akiktől aztán magas kamattal kérték vissza a tartozást. A két vádlott lakókörnyezetében több olyan család is élt, akik rendszerint szociális segélyekből és családi pótlékból tartották el magukat, ezért rászorultak arra, hogy kölcsönöket vegyenek fel, így biztosítva családjuk megélhetését.
Mindent a magyar szürkéről
Adásnap: 2019-09-06
Alföldi lakosként nem árt tisztában lennünk azzal, hogy a hungarikumnak számító magyar szürke marháról mi mindent tudhatunk, hiszen lakóhelyünk világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. Szeptember elsején közelebbről is megismerkedhettünk a fajtával egy vándorkiállításnak köszönhetően, amelyet Gencsi Zoltán, Hortobágy Község alpolgármestere mutatott be.
Városszépítő Egyesület pályázata
Adásnap: 2019-09-06
A virágos szoboszlóért pályázat már hagyomány. Idén is megtartották, a népszerűséget pedig jól mutatja h évről évre egyre többen jelentkeznek.
Ilyen lesz az új tanév a Pávaiban
Adásnap: 2019-09-08
Hétfőn reggel kezdetét vette a 2019/2020-as tanév. A házi feladatok, röpdolgozatok, különböző megmérettetések mellett azonban új barátságok, sikerek is várnak a gyerekekre.
Mindent a hagyományok életben tartásáért
Adásnap: 2019-08-30
Néhány hónappal ezelőtt, amikor a Virágoskúti Rózsakert csárdában jártunk, meghívást kaptunk a pásztortalálkozóra. Ezt múlt hétvégén tartották meg.
Texasi hangulat a reptéren
Adásnap: 2019-08-30
Mintha Texasban lettünk volna, olyan volt az első Bikarodeo a hétvégén. Teljesen megtelt a lelátó a versenyre, Szlovákiából, Lengyelországból is érkeztek nevezők. Félelmetes volt látni a több mint ezer kilós, hatalmas bikákat.
Elkészültek a Manókert ovi székei
Adásnap: 2019-08-30
Próbáljuk azonban megtalálni az apró örömöket is az új tanév kezdete előtt. A Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti táborában a gyerekek a manókert ovi székeit varázsolták újjá, a kicsik számára.
Lovasversenyek a repülőtéren
Adásnap: 2019-08-30
A régió egyik legszínvonalasabb lovasversenyének, az immár 38. Kösely-kupának lehettünk szemtanúi augusztus 25-én a repülőtéren. Az eseményre az ország több pontjáról érkeztek versenyzők, hogy megmérettessék magukat lovaikkal együtt.
V. Gépek és hangok
Adásnap: 2019-08-30
Zene, tánc és finom ételek várták azokat, akik szombaton a Géptár udvarára látogattak el. Ötödik alkalommal is nagy sikere volt a Gépek és hangok elnevezésű nyárzáró, családi programnak.
Véradás
Adásnap: 2019-08-30
Egy véradó 3 beteg életét mentheti meg. Nosztalgia véradást tartottak csütörtökön a Kulturális Központban. Folyamatosan érkeztek önkéntesek. Az adminisztráció után meg is történt a szükséges vérmennyiség levétele.
8 másodperc Bikarodeo a városban
Adásnap: 2019-08-23
Visszatérünk még a karneválra, most azonban jöjjön egy kivételes program, ezúttal itthon. Nem tudok arról, hogy lett volna bikarodeó szoboszlón. Eddig. Már maga a sajtótájékoztató is texasi hangulatban zajlik, western csizmákkal és kalapokkal, country zenével és gasztronómiával. Adásunkat követően élő bikarodeó, 9-től pedig karám parti veszi kezdetét a repülőtéren.
Még mindig tarol az Omega
Adásnap: 2019-08-23
És ha már nagy eseményeknél tartunk, akkor jöjjön egy olyan program, ami – engedjenek meg ennyi elfogultságot engedjenek meg – egyik legemlékezetesebb volt a nyáron. Ez volt a B52 és az Omega koncertje. Léna, Gyöngyhajú lány, hogy csak a néhányat említsek a legnagyobb slágerek közül. Generációk nőttek fel ezeken és még mennyi más slágeren. Több, mint 4000 ezren jöttek el az eseményre.
Szűz Máriát alkották meg a művészek
Adásnap: 2019-08-23
Szomszédoljunk egy kicsit Debrecenbe. Mint azt a felvezetőben elmondtam, a virágkarnevált több szemszögből i megközelítjük. Most az egész karneváli hét nyitóeseményével, a BOLDOGASSZONY kiállítás megnyitó ünnepségével foglalkozunk.
Kétezres táncos, húszezres közönség
Adásnap: 2019-08-23
Idén minden az ötvenedik évforduló körül forgott. E jeles alkalom kapcsán a szervezők igyekeztek minden eddiginél színesebb és tartalmasabb műsort megszervezni. A fellépők között olyan nevek voltak, mint pl. Hajdú Steve, Nagy Ervin, Falusi Mariann, Czutor Zoltán és még sokan mások.
Hajdú hagyományőrzés
Adásnap: 2019-08-16
A hagyományoknál maradva térjünk rá egy kicsit a történelmünkre is. A Bocskai kortól egészen az 1848/49-es szabadságharcig húzódott az augusztus 7-ei hagyomány éltető este témája a Szent István parkban. A citera muzsika és az egymás mellett felsorakozó fegyverek vonzották a kíváncsiskodó szemeket. Ahogyan legutóbb, most is kiragadtunk egy nagyon érdekes tárgyat Piroska János hajdúkapitány eszköztárából.
Kiállításmegnyitó
Adásnap: 2019-08-16
Fonott eszközök és szőttesek kiállításának megnyitóját tartották a Kulturális Központban. Az esemény citeramuzsikával kezdődött. A kiállított darabokat nézve különleges hangulatban részesültünk, amit most Önöknek is igyekszünk megmutatni.
Vitorlázórepülők Hajdúszoboszlón
Adásnap: 2019-08-16
A vitorlázórepülés nem egy szokványos, hétköznapi sport, mint a futás vagy a futball, mégis vannak olyanok, akik megszállottként szelik a felhőket a magasban. Az idei, immár 64. vitorlázórepülő nemzeti bajnokságra is szép számmal jelentkeztek. Az esemény augusztus 11-től egészen 20-áig tart a szoboszlói repülőtéren.
Erőemelő siker
Adásnap: 2019-08-16
Még a sportnál maradva újabb sikerről szeretnénk beszámolni. Kállai Kriszti élete első erőemelő versenyén indult el néhány nappal ezelőtt, ahonnan remek eredménnyel tért haza. Nagyon sokat készült, Pánisz László és Kárai Zsuzsa felkészítésével. Két hónapon keresztül készültek a megmérettetésre.
Hajdúszoboszlóra visszatérő lengyelek
Adásnap: 2019-08-16
Adásunk elején nézzük meg egy kicsit külföldi szemmel a várost. Lengyelekkel valószínűleg sokat találkozhatunk Hajdúszoboszlón, főleg a nyári hónapokban. Ezúttal olyan lengyel házaspárral találkoztunk, akik hosszú évek óta minden nyáron beiktatnak egy szoboszlói nyaralást. Jacek Rybinksi 53 éves, mégis már 54. éve, hogy Hajdúszoboszlón járt. Hogyan lehet ez?
VIII Porszem Lovaskupa
Adásnap: 2019-08-16
Idén is augusztusi hétvégén rendezték meg az immár VIII. Porszem Lovaskupát. A tradicionális esemény ismét egy csodálatos lovas felvonulással kezdődött díszes fogatokkal, ünneplőbe öltözött lovakkal, lovasokkal, szemet gyönyörködtető műsorokkal fűszerezve 10-én este. Majd a felvonulás izgalmas lovas bemutatókkal folytatódott a repülőtéren. Másnap pedig kezdetét vette a híres lovasverseny, amelyre az ország több pontjából érkeztek a versenyzők.
Kamionok a főszerepben
Adásnap: 2019-08-09
Augusztus első hétvégéjén mindent lehetett a városban, csak unatkozni nem. A dixieland napok mellett ezen a hétvégén rendezték meg a már országhírű kamionos találkozót is. A péntek esti felvonulást egy még jobb szombati nap követte a repülőtéren.
VIII Porszem Lovaskupa beharangozó
Adásnap: 2019-08-09
Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Hajdúszoboszlón a Porszem kupát, amit hagyományosan előző este a parádés lovasfelvonulás előz meg.
Honvédelmi tábor a HSE nél
Adásnap: 2019-08-09
Most először szerveztek Hajdúszoboszlóra Honvédelmi tábort. Hétfőtől egészen ma estig gyerekek sokasága leptek el a HSE pályáját. Minden nap sportolhattak, részt vehettek érdekes előadásokon, amelyekből bizonyára sokat tanultak.
Vitézek a segítségnyújtásban
Adásnap: 2019-08-09
A múltheti viharkárokat bemutató anyagunkban már láthatták, hogy a vitézi rend katasztrófavédelmi század hogyan küzdött meg a kidőlt fákkal és a nagy mennyiségű csapadékkal.
Már hagyomány a néptánctábor
Adásnap: 2019-08-02
15 évig én is néptáncoltam, így tudom, milyen érzés fesztiválra járni, táborozni. Milyen érzés a néptáncosok közé tartozni. Hasonlóról számoltak be nekünk a kosteleiek és a dicsőszentmártoniak is, amikor a táborban jártunk.
Szabó Orsolya szépségkirálynő lett
Adásnap: 2019-08-02
Óriási sikert aratott a Csík zenekar. Hasonlóban lehetett volna részük azoknak a lányoknak is, akik az idei szépségverseny mezőnyét alkották. Amikor a múlt héten bemutattuk őket, még mindenki ragyogó napsütésre és több ezer emberre számított. Ehelyett azonban az időjárás miatt konferenciateremben tartották meg a verseny, ám a helyszínváltoztatás nem befolyásolta a hangulatot.
Triász koncert a sörkertben
Adásnap: 2019-08-02
A Rock cafénak is módosítania kellett a programját az eső miatt.
Aranylakodalmi rock buli
Adásnap: 2019-08-02
Múlt hétvégén nem csak a fürdő, hanem a Rock Café is születésnapját ünnepelte. Július 26-án, pénteken egy mini rock fesztivállal nyitottak a repülőtéren, ahol három zenekar is színpadra lépett.
Fitneszprogramok a fürdőben
Adásnap: 2019-08-02
Jókedv, mozgás, egészség. Ezek voltak a hívószavak július 26-án a Hungarospa-ban. A fürdő július 27-én ünnepelte 92.születésnapját, de az ünneplés már pénteken elkezdődött Czanik Balázzsal és csapatával.
Keresztes Ildikó a Rock caféban
Adásnap: 2019-08-02
Visszatérünk a Rock caféhoz, ezen belül is Keresztes Ildikó koncertjéhez. Az énekesnő Erdélyből érkezett, majd Szoboszlói fellépését követően Montenegróba indult tovább. Rengeteget utazik, de nem bánja.
Élmény a négyzeten
Adásnap: 2019-07-26
Két évvel ezelőtt úgy konferáltuk fel az első ott készített anyagunkat, hogy képzeljék maguk elé, a legnagyobb élményt, amiben részük volt, emeljék négyzetre, és megkapják azt, hogy körülbelül miben is van részük azoknak, akik kipróbálják az élménypart elemeit. Ma sem gondolom másképp. Persze azóta sok minden változott, a fejlesztésekről Kücsön Gyulával beszélgettünk.
Hajdú hagyományőrző est
Adásnap: 2019-07-26
5 héten keresztül délután a Szent István parkban a hagyományoké a főszerep. Múlt heti adásunkban már láthattak egy összefoglalót a pásztorok életmódjáról, legutóbb pedig a hajdúkról, azok viseletéről, harci eszközeikről hallgathattak érdekesebbnél érdekesebb történeteket.
Katonák kiállítása
Adásnap: 2019-07-26
Elképzelni is nehéz, min mehettek keresztül azok az ukrán katonák, akik rehabilitációjukat töltötték Szoboszlón. Mint elmondták, fizikai sérüléseik gyógyításáért jöttek ide, Szoboszlótól azonban sokan többet kaptak. Sokat foglalkoztak a szívükkel és a lelkükkel is.
Rockőrület
Adásnap: 2019-07-26
Maradunk ennél a zenei fesztiválnál ugyanis a pénteki nap legnagyobb zenekarát is megkérdeztük. Lukács Laci a Tankcsapda frontembere elmondta, ez most egy eseménydús időszak a csapat életében, szeretik a Campust és hazaiként külön örülnek, ha itt zenélhetnek.
Szépkorú köszöntés
Adásnap: 2019-07-26
Kedden délelőtt Jenei Margit nénihez látogattunk el, aki kilencvenedik évét töltötte be. Az önkormányzat sem feledkezett meg erről a jeles alkalomról, a hagyományokhoz hűen az immár szépkorú Margit nénit is meglepték egy kis ajándékkal.
Szépségverseny jelöltjei
Adásnap: 2019-07-26
Ha már férfiak, most nőknek adjuk át a főszerepet. A fürdő életében már alappillér a Miss Alpok Adria szépségverseny. Idén 11 lány áll szakmai zsűri elé, akik nagyon sokat készültek a megmérettetésre. Az eddigieknek megfelelően ez alkalommal is estélyi, illetve fürdőruhában kell bizonyítaniuk.
Dicsőszentmártoni táncosok a szabadtérin
Adásnap: 2019-07-26
És ha már programoknál tartunk, megyünk tovább a folkhétvégével. A kedden indult rendezvénysorozaton természetesen a Dicsőszentmártonból érkezett táncosok is felléptek, akik egész estét gálaműsorral kedveskedtek a szabadtéri színpad közönségének. Mint elmondták, ide már hazajárnak.