Skip to main content

Életmód

A Thököly iskola győztesei
Adásnap: 2019-06-14
Folytatjuk gyerekekkel és ahogy ígértük, visszatérünk a Thökölybe Imre két tanítási nyelvű általános iskolába. Már hagyomány, hogy azoknak a diákoknak, akik különböző versenyeken kiválóan szerepeltek úgynevezett Győztesek napján szerveznek. Ekkor a diákok és szüleik valamint tanáraik összegyűlnek, elismerik egymás munkáját.
Grillétel és sörfesztivál
Adásnap: 2019-06-14
Gasztronómiai fesztivál lévén elengedhetetlen, hogy körbejárjuk az ételek kínálatát. Ilyenkor mindenki igyekszik úgy összeválogatni az ízeket, hogy az illeszkedjen a témához. Megkérdeztünk néhány séfet is a grillételekről.
Megáldották a konfirmandusokat
Adásnap: 2019-06-14
Fiatal és felnőtt konfirmadusokat áldottak meg a református templomban június 9-én pünkösd vasárnapján.
Bárdosos családi nap
Adásnap: 2019-06-07
Hagyományos családi és egészségnapot tartott a Bárdos Iskola. Az intézmény fő céljai közé tartozik az is, hogy az egészségtudatos életmódra való nevelés mellett a szülőkkel is közelebb kerüljenek egymáshoz. Az ilyen eseményeknek hatalmas közösségteremtő ereje van felnőttek és gyerekek között is egyaránt.
Ékszerdoboz Virágoskút
Adásnap: 2019-06-07
A virágőskúti Rózsakert bio csárda minden szempontból különleges. A nyílt napon bejártuk az épületet és annak környékét, majd Rózsa Péterrel, a hely megálmodójával ültünk le beszélgetni.
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Adásnap: 2019-06-07
Ismét Hajdúszoboszló adott otthont a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihari megyei szervezet megyei elsősegély nyújtó versenyének. Az idei megmérettetés szlogenje: „Jobb jövőért” volt, hiszen baleset vagy rosszullét helyszínén hazánkban az embereknek csupán csak 0,5%-ka mer és tud elsősegélyt nyújtani.
A Bárdos iskola büszkeségei
Adásnap: 2019-06-07
Sűrű volt a hét az általános iskolákban is, a tanév végéhez közeledve jutalmazták meg az eredményes tanulók áldozatos munkáját. Ünnepélyes keretek között köszönte meg a Bárdos Lajos Általános Iskola diákjainak a versenyeken elért szép eredményeket, s az ezekre való kitartó felkészülésüket.
Orosz utazáskedvelők Hajdúszoboszlón
Adásnap: 2019-06-07
Utazásszervező, blogger, újságíró látogatott el Hajdúszoboszlóra Moszkvából azért, hogy megismerkedjenek a város és a környék adta turisztikai lehetőségekkel, fejlesztésekkel. Az orosz vendégek nagyon jól érezték itt magukat és sok hasznos, izgalmas dologgal ismerkedhettek meg.
Gönczy emléknapok
Adásnap: 2019-06-07
Gönczy Pál magyar pedagógus, a magyar népoktatásügy kiemelkedő képviselője. Rá emlékeztek június elsején.
Elballagtak a nagycsoportosok
Adásnap: 2019-06-07
Lezárult egy korszak a nagycsoportosok számára. Játékokkal, versekkel, énekkel búcsúztak a Liget óvodától a legnagyobbak. A büszke szülők, családtagok meg töltötték a művelődési központ nagytermét.
Pedagógus Énekkar évzáró műsora
Adásnap: 2019-06-07
Hagyományosan megrendezte évadzáró hangversenyét a Bárdos Lajos Pedagógus Énekkar. A több szólamból álló kórustól népdalokon át a mai művekig több dalt is meghallgathattak a résztvevők. Az elmúlt évek alatt sok európai országban is megmutatták már tehetségüket, s különböző elismerésekben részesültek.
A Hungarospa gyereknapja
Adásnap: 2019-05-24
Maradva a diákoknál, a gyerekeknél, a továbbiakban beszámolunk a Hungarospa gyereknapjáról. A részletekről Szilágyi Zsuzsa a fürdő pr menedzsere számolt be nekünk.
Diáksportfesztivál
Adásnap: 2019-05-24
Maradunk a HSE-nél, ahol május 22-én tartottak sportfesztivált. A DO60 elnevezésű diáksportfesztiválnak első alkalommal adott otthont Hajdúszoboszló. A programsorozat keretében számos sportoló és olimpikon azt a gondolkodásmódot igyekszik eljuttatni gyerekekhez és felnőttekhez egyaránt, hogy a napi 60 perces mozgás ma már elengedhetetlen.
Május 26 án nyílik a Szabadidőpark
Adásnap: 2019-05-24
Hírhozónkat egy nagy esemény beszámolójával kezdjük, ugyanis május 26-án megnyitja kapuit a szabadidő park. Dr Sóvágó László polgármester úr körbevezetett minket a szabadidő parkban, ahol számtalan lehetőség közül válogathatnak azok, május 26-tól ide látogatnak. A vasárnapi megnyitón egész napos családi programokkal és koncerttel várják az érdeklődőket.
Átadták a kerékpárutat Hajdúszoboszló és Ebes között
Adásnap: 2019-05-24
A szabadidőpark megnyitásával új lehetőségekhez jutottak azok, akik szeretnek sportolni. A parkot ezentúl már az ebesiek könnyedén elérik, hiszen május 18-án ünnepélyes keretek között felavatták a Hajdúszoboszlót Ebessel összekötő kerékpárutat.
Beruházás a Hortobágyon
Adásnap: 2019-05-24
A hortobágyi nemzeti park legfrissebb eseményeinek részleteit megtalálhatják az interneten, aminek május 18-án ünnepeljük világnapját Magyarországon a Nemzetközi Távközlési Egyesület ötlete alapján.
Tanévzáró hangverseny
Adásnap: 2019-05-24
Heteken át készültek a Bárdos iskola kórusai a tanévzáró eseményükre. Teljesen megtelt a tornaterem szülőkkel és hozzátartozókkal.
Kitüntetést kapott a főtörzsőrmester
Adásnap: 2019-05-24
Szent Flórián napja, május 4-e 1999 óta a tűzoltók világnapja. Ebből az alkalomból Jertyity Gyula felettesei javaslatára elismerést kapott Dr. Sóvágó László polgármestertől.
Gála a Thököly s diákokért
Adásnap: 2019-05-17
Hatás Alapítványi Gálát rendezett idén is a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Egyéni és osztályszintű produkciókkal készültek a gyerekek a szülők részére. Nagyon színes előadás sorozatot tekinthettek meg az érdeklődők. Voltak, akik szólót énekeltek, mások tánctudásaikat villogtatták meg a színpadon. Olyan sokan vettek részt a gálán, hogy azt két turnusban is meg kellett rendezni.
A Magyar református szeretetszolgálat munkája
Adásnap: 2019-05-17
A magyar református szeretetszolgálat 19 területen végez kiemelkedő munkát, azzal a céllal, hogy mások életét megkönnyítse és jobbá tegye. Legyen szó tanszergyűjtésről, gyerekek táboroztatásáról vagy felzárkóztatásról. Ezen kívül még óriási probléma a mai rohanó világban az emberek közötti elidegenedés, többek között ez ellen próbál tenni Kiss László, a Magyar Református Szeretetszolgálat egyházi és társadalmi kapcsolakért felelős fejlesztési munkatársa.
A rendőrség gyerekekkel készített kisfilmet
Adásnap: 2019-05-17
Gyerekekkel készített kisfilmmel próbálja felhívni az emberek figyelmét a közlekedési szabályok betartására a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság illetve a Balesetmegelőzési bizottság. A sajtótájékoztatón részletesen beszámoltak arról, hogy ezeknek az eszközöknek milyen visszaszorító hatása van a baleseti statisztikákat illetően.
Gourmet Fesztivál
Adásnap: 2019-05-17
Több mint huszonöt kiállító, köztük éttermek, cukrászdák, kistermelők mutatkoznak be a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet július 14. és 16. között rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás-tó partján - hangzott el a gasztronómiai eseményt beharangozó csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón.
A Szejdi dúlásra emlékeztek
Adásnap: 2019-05-10
Ágyúdörgés rázta meg Szoboszlót vasárnap reggel. A város történetének egyik legfontosabb eseményét, a szejdi-dúlást elevenítették fel hagyományőrző csoportok.
Ilyen volt az idei matematika feladatsor
Adásnap: 2019-05-10
Idén a matematika érettségiről érdeklődtünk a Hőgyes Endre Gimnáziumban kedden délelőtt. Közvetlenül a vizsga után vártuk a diákokat, hogy elmondják véleményüket az idei feladatsorról. Számítottunk arra, hogy kritikus pont az írásbeli érettségi matek része, de mégis többen kamera elé álltak és megosztották velünk örömüket, bánatukat.
A fesztivál második napja
Adásnap: 2019-05-10
Visszatérünk a fesztiválon történt eseményekhez, a gasztrokulturális rendezvény második napján sem unatkozhattak az érdeklődők. Az időjárás nem tudta elmosni a jó hangulatot. A finom ételek és italok mellett különböző előadásokkal szórakoztatták a közönséget.
Kiállításmegnyitó
Adásnap: 2019-05-10
Kiállításmegnyitó
Tisza tavi fesztivál
Adásnap: 2019-05-10
Tisza tavi fesztivál
Hajdúsági ízek fesztiválja
Adásnap: 2019-05-10
3 napig a gasztronómiáé volt a főszerep a rendezvénytéren. A Hajdúsági Ízek fesztiválján nemcsak a rengeteg ételből, hanem a sok-sok programból is válogathattak a vendégek.
Újabb projekt a gyermekek környezettudatosságáért
Adásnap: 2019-05-10
A Bárdos Lajos Általános Iskola udvarán egy konyhakertet alakítottak ki. Az intézmény a Menő Menza programba kapcsolódott be pályázat útján. Régebbi álmuk valósult meg ezzel a lehetőséggel. A projekt célja a diákok testi-lelki egyensúlyának elérése és fenntartása, illetve hosszabb távon jelentősen javítani a gyermekek egészségtudatos életviteli kilátásait.
Megyei tűzoltónap Kabán
Adásnap: 2019-05-03
Szent Flórián napi megyei szintű ünnepséget rendeztek Kabán. Beszédet mondott Kaba város polgármestere, Szegi Emma is, aki méltatta a tűzoltók munkáját. Az ünnepségen Kocsis Fülöp érsek-metropolita, a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviseletében köszöntötte az állományt, majd a kiemelkedő tűzoltóknak elismeréseket adott át.
Bringa Akadémia Hajdúszoboszlón
Adásnap: 2019-05-03
Egész délutános programmal készült a kicsiknek a Bringa Akadémia csapata Hajdúszoboszlón. Gyerekekből nem is volt hiány, hiszen minden feladatnál sorban álltak, voltak, akik többször is kipróbáltak egy-egy tevékenységformát.
Húsvéti körmenet
Adásnap: 2019-04-26
A katolikus vallás elengedhetetlen része Jézus feltámadásának ünneplése, amire már évezredek óta körmenettel emlékeznek a hívők, húsvétkor.
Népszerű szakmai előadások
Adásnap: 2019-04-26
Nemcsak a Pávaiban, hanem a Thököly Imre Általános Iskolában is lezajlott a tankerületi szakmai nap. Ahogyan az előbbi iskolában, úgy a Thököly-ben is többen látogattak el, mint gondolták, de ez nem okozott különösebb problémát, hiszen dupla órákkal oldották meg azt, hogy senki ne maradjon le az előadásokról.
Sikeres csokigyűjtés
Adásnap: 2019-04-26
Jótékonysági csokigyűjtési akciót szerveztek Hajdúszoboszlón. 334 táblacsoki, több mint 40 darab tojás és 47 nyusziszelet, nyuszikocka gyűlt össze. 104 gyermek húsvéti ünnepét tették ezzel szebbé.
Együtt a környezettudatosságért
Adásnap: 2019-04-26
A Hajdúszoboszlói Bóbita óvoda is csatlakozott az Ültess fát! mozgalomhoz. Bálint gazda, azaz Bálint György, az ország kertésze 100. születésnapjának közeledtével 100 darab gyümölcsfát adományozott az országban 100 óvodának. A facsemeték elültetésében Jakab Zsolt, a Kalap Jakab Bábszínház vezetője, és egyben Gyuri bácsi jó barátja lesz segítségül.
Flambírozás és koktélozás a szakmák éjszakáján
Adásnap: 2019-04-19
Országos kezdeményezésre jött létre az úgynevezett szakmák éjszakája, aminek lényege az, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok minél teljesebb képet kapjanak a különböző szakmákról. Ez remek lehetőség arra, hogy a gyerekek kipróbálhassák magukat. A Közgazdasági szakgimnáziumban a diákok a turisztikai, informatikai, közgazdaság területén oldottak meg feladatokat egyénileg vagy csapatban.
Külföldön is ismerik a Pinczés nevet
Adásnap: 2019-04-19
Apa és fia. Mindketten évtidezek óta vannak a gasztronómiában és a vendéglátásban. Egész életüket ennek szentelték, a szakma pedig elismerte őket. Id. Pinczés Károly a Magyar Gasztronómia Szövetség életmű díját vehette át, Ifj. Pinczés Károly pedig a Gasztronómiáért érdemérmet kapta meg. A Kemencés csárdában beszélgettünk velünk.
Idén is együtt zenéltek a Zichy-s családok
Adásnap: 2019-04-19
Újabb hagyományos hangversenyt rendezett a Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola szerda délután immár harmadik alkalommal a Kovács Máté Város Művelődési Központ és könyvtárban. A délután sajátossága volt, hogy ezúttal a a diákok szüleikkel, testvéreikkel zenéltek együtt.
Szoboszlainé Kádár Anikó elismerése
Adásnap: 2019-04-19
Szoboszlainé Kádár Anikó elismerése
XIII. nyugdíjas táncfesztivál
Adásnap: 2019-04-19
13. alkalommal rendezték meg a nyugdíjas táncfesztivált, aminek ezúttal is a Kovács Máté Város Művelődési központ és könyvtár adott otthont. Az esemény szervezői a hajdú-bihar megyei és nyugdíjas szervezetének szövetsége és a derűs alkony nyugdíjas klub.
Tankerületi szavaló verseny
Adásnap: 2019-04-19
A Thököly Imre két tanítási nyelvű iskola már eggyé vált a tankerületi versmondó versennyel, amit már több, mint másfél évtizede rendeznek meg minden évben a költészet napja alkalmából.
Zöld iskola
Adásnap: 2019-04-19
ZöldOkos Kupa országos vetélkedőt rendeztek a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolában kedden délután. A verseny többfordulós, a megyei elődöntőt a regionális középdöntő követte, amelyen a 7 legjobb csapat gyűlt össze azért, hogy összemérjék tudásukat.
Húsvétra hangolva
Adásnap: 2019-04-19
Kézműves foglalkozásokkal várták a családokat csütörtökön délelőtt a Művelődési Központban. A résztvevők nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a húsvéti készülődésbe. A szervezők jóvoltából számos kézműves alkotási forma közül válogathattak.
Lego szumó verseny
Adásnap: 2019-04-19
2018-ban volt az első magyar robot szumó verseny. Ezt folytatva, idén is megtartották ezt a megmérettetést Balmazújvároson. Több csapat vett részt, köztük Hajdúszoboszlóiak is.
Az Év Orvosa
Adásnap: 2019-04-12
Idén is kiosztották Az Év Orvosa díjat, amelyet Dr. Vida Sára vehetett át. Hírneve és szakmai hozzáállása mellett közösségi feladatokat is ellát és hétköznapi emberi értékekkel is bír.
Kamarahangverseny a zeneiskolások körében
Adásnap: 2019-04-12
Hagyományosan újra megrendezték a Zichy Géza Alapfokú Művészeti Iskola kamarahangverseny előadását. A diákok nagyon sokféle hangszeren mutatták be tudásukat. A résztvevő szülők mind nagyon büszkék voltak rájuk.
Robotok a Thököly Imre Általános Iskolában
Adásnap: 2019-04-12
Városunk több iskolájában zajlott témahét. A Thököly Iskolában egy helyszínen, de különböző időpontokban történt a forgószínpad jellegű interaktivitás a gyerekek számára.
Digitális eszközök világa a Gönczy ben
Adásnap: 2019-04-12
A Thököly Iskola után pedig jöjjön a Gönczy Pál Általános Iskola, ahol ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett a digitális eszközökről tartott előadások, programok sorozata.
Nótagála
Adásnap: 2019-04-12
Cserfaerdő újra zöldül címmel tartott nótagálát a Vörös Sári magyar nóta egyesület. A terem teljesen megtelt, annyian voltak kíváncsiak a műsorra.
Hagyományos Nőorvos találkozó Szoboszlón
Adásnap: 2019-04-05
Hajdúszoboszlón ismét Tudományos és Továbbképző Ülést rendeztek a nőket érintő betegségek újfajta gyógyítási módszereiről.